ALLAH KUR’ANI KORUDU AMA TEVRATIN KORUMASINI KİME BIRAKTI?

ALLAH KUR’ANI KORUDU AMA TEVRATI KORUMADI MI?

Hicr-9: “Muhakkak ki Zikri Biz indirdik. Onun koruyucusu da elbette Biziz.”

Başlık sorunun cevabı; Allah Kur’anı bizzat koruyacağını vaad etmiş fakat diğer kitaplar için bu vaadi vermemiştir.

Allah diğer kitapların korumasını insanlara bırakmıştır.

Maide-44: “Şüphesiz Tevrat’ı biz indirdik.İçinde bir hidayet, bir nur vardır.İslam olmuş nebiler, onunla yahudiler ve Allah’ın Kitabı’nı korumakla görevlendirilen rabbaniyyunlar ve ahbarlar için hüküm verirlerdi.Ve ona şahittilerdi.İnsanlardan korkmayın; benden korkun. Ayetlerimi az bir değer karşılığında satmayın (ش ر ي ) Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kafirlerdir.

Allah, indirdiği Tevratı bize tanıttıktan sonra, kimlerin kimlere Tevrat ile hüküm verdiğini açıklamıştır.

Bu ayette çok önemli 3 detay vardır.

İlki; Allah, Tevratın korunmasının kendi tarafından değil bizzat rabbaniyyunlar ve ahbarlar tarafından yapılacağını bildirmiştir.

İkincisi; Allah’ın, Tevrat ayetlerini  korumakla görevli kimselere, ayetlerini az bir değer karşılığı satmayın ikazıdır.

Bir bedel karşışığında ayet satmak, ancak aslının değiştirip orjinalını yok etmekle mümkündür. Çünkü aslı duran ayet, değiştirilmiş ayet için her zaman gün yüzüne çıkacak bir tehdittir. Aslı olan ayetle mukayese,  anlam tahriflerini ve sapkınlıkları anında ortaya çıkarır. Bu nedenle kitap ehlinin elinde orjinal lafız yoktur..

ش ر ي; Kur’anda 25 kez kullanılmış ve satmak anlamında kullanılmıştır.

Bu satışın bir maddi bedel karşılığında olduğunu “Ayetlerimi az bir değer karşılığında” ifadesinden anlıyoruz. Ayetin bu kısmında, Tevrat ayetlerinden talep edilen kısmının satma işlemi ile değiştirildiği açıkça Allah tarafından açıklanmıştır.

Bu kimselerin yaptıkları tahrif, dünyalık çıkarları için yapılmıştır.

Peki değiştirilmiş bu ayetler ne yapılacaktır?

Elbette bu değiştirilmiş ayetlerleri talep edip satın alan kimse, onları bir kenara koymayacak, onlarla hüküm verecek, uygulayacak ve ne hedefi varsa ona ulaşacaktır.

Nitekim Allah’a ait olmayan hükümleri oluşturan ahbar ve ruhbanların çoğu, insanları Allah yolundan uzaklaştırmıştır. Ayeti aşağıdadır;

Tevbe-34: “Ey iman edenler! Doğrusu ahbar ve ruhbanların ÇOĞU insanların mallarını haksız şekilde yerler. İnsanları Allah’ın yolundan çevirirler.….”

Üçüncüsü; Ehli kitabın görmek istemediği kısımdır. Tevrat ile hüküm verirken Allah, değiştirilmiş olan hükümlerle değil sadece kendi indiridiği ayetlerle hüküm verilmesini emretmektedir.

Ayrıca Allah, kendi indiridiği ile değil, değiştirilmiş olan Tevrat ayetleri ile hüküm verenleri kafirlikle suçlamaktadır.

Bu ayette Tevrat ehlinin iddiasının aksine, Kur’an indirildikten sonra Tevrat ile hükmedin emri yoktur.

Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler
Inline Feedbacks
View all comments
Ali murat
Ali murat
11 Aralık 2023 18:19

Teşekkür ediyorum… Allah çalışmalarınızı kolaylaştırsın..